- Σχόλια Facebook:
9
- Κοινοποιήσεις Facebook:
4
- Like Facebook: 47
- Δείτε το στο Facebook:
- Ημερομηνία:
Παρασκευή, 4 Απριλίου 2025

1 ) Πιστεύω εἰς ἕνα Θεόν, Πατέρα, Παντοκράτορα, ποιητὴν οὐρανοῦ καὶ γῆς, ὁρατῶν τε πάντων καὶ ἀοράτων.
2 ) Καὶ εἰς ἕνα Κύριον Ἰησοῦν Χριστόν, τὸν Υἱὸν τοῦ Θεοῦ τὸν μονογενῆ, τὸν ἐκ τοῦ Πατρὸς γεννηθέντα πρὸ πάντων τῶν αἰώνων· φῶς ἐκ φωτός, Θεὸν ἀληθινὸν ἐκ Θεοῦ ἀληθινοῦ, γεννηθέντα οὐ ποιηθέντα, ὁμοούσιον τῷ Πατρί, δι' οὗ τὰ πάντα ἐγένετο.
3 ) Τὸν δι' ἡμᾶς τοὺς ἀνθρώπους καὶ διὰ τὴν ἡμετέραν σωτηρίαν κατελθόντα ἐκ τῶν οὐρανῶν καὶ σαρκωθέντα ἐκ Πνεύματος Ἁγίου καὶ Μαρίας τῆς Παρθένου καὶ ἐνανθρωπήσαντα.
4 ) Σταυρωθέντα τε ὑπὲρ ἡμῶν ἐπὶ Ποντίου Πιλάτου, καὶ παθόντα καὶ ταφέντα.
5 ) Καὶ ἀναστάντα τῇ τρίτῃ ἡμέρα κατὰ τὰς Γραφάς.
6 ) Καὶ ἀνελθόντα εἰς τοὺς οὐρανοὺς καὶ καθεζόμενον ἐκ δεξιῶν τοῦ Πατρός.
7 ) Καὶ πάλιν ἐρχόμενον μετὰ δόξης κρῖναι ζῶντας καὶ νεκρούς, οὗ τῆς βασιλείας οὐκ ἔσται τέλος.
8 ) Καὶ εἰς τὸ Πνεῦμα τὸ Ἅγιον, τὸ κύριον, τὸ ζωοποιόν, τὸ ἐκ τοῦ Πατρὸς ἐκπορευόμενον, τὸ σὺν Πατρὶ καὶ Υἱῷ συμπροσκυνούμενον καὶ συνδοξαζόμενον, τὸ λαλῆσαν διὰ τῶν προφητῶν.
9 ) Εἰς μίαν, Ἁγίαν, Καθολικὴν καὶ Ἀποστολικὴν Ἐκκλησίαν.
10 ) Ὁμολογῶ ἓν βάπτισμα εἰς ἄφεσιν ἁμαρτιῶν.
11 ) Προσδοκῶ ἀνάστασιν νεκρῶν.
12 ) Καὶ ζωὴν τοῦ μέλλοντος αἰῶνος.
Ἀμήν.
1 ) Πιστεύω, ως ορθόδοξος Χριστιανός, σε έναν Θεό, Πατέρα, Κυρίαρχο του παντός, που δημιούργησε από το μηδέν και με απόλυτη ελευθερία και αγάπη τον ουρανό και τη γη. Δημιούργησε, δηλαδή, τόσο τον ορατό και υλικό, όσο και τον αόρατο και πνευματικό κόσμο.
2 ) Πιστεύω και σ’ έναν Κύριο, τον Θεάνθρωπο Ιησού Χριστό, που είναι ο μονογενής Υιός του Θεού Πατέρα
και Γεννήθηκε απ’ Αυτόν προαιωνίως. Είναι φως, όπως και ο Πατέρας Του. Είναι αληθινός Θεός, επειδή γεννήθηκε από τον αληθινό Θεό. Ο Υιός δεν είναι δημιούργημα ή κτίσμα του Θεού, όπως πίστευαν διάφοροι αιρετικοί, αλλά έχει την ίδια Θεία ουσία με τον Πατέρα (είναι «ομοούσιος») και τα πάντα δημιουργήθηκαν δια του Υιού.
3 ) Ο Υιός του Θεού, για τη δική μας σωτηρία, κατέβηκε από την ουράνια δόξα Του στη γη και έλαβε σάρκα, όμοια με τη δική μας, από την Παρθένο Μαρία με την ενέργεια του Αγίου Πνεύματος. Έγινε δηλαδή άνθρωπος όμοιος σε όλα μ’ εμάς, εκτός από την αμαρτία και έζησε σε συγκεκριμένο χρόνο πάνω στη γη.
4 ) Σταυρώθηκε, έπαθε και τάφηκε για μας, όταν ρωμαίος επίτροπος της Ιουδαίας ήταν ο Πόντιος Πιλάτος.
5 ) Και αναστήθηκε, σύμφωνα με την Αγία Γραφή, την τρίτη ημέρα από τον τάφο, ενώ ήταν νεκρός.
6 ) Μετά την Ανάστασή Του ανέβηκε στον ουρανό με τη δύναμη που είχε ως Θεός, δοξάζοντας έτσι την ανθρώπινη φύση. Ανέβηκε και κάθισε στα δεξιά του Πατέρα Του.
7 ) Θα έρθει και πάλι στον κόσμο με δόξα, σε χρόνο που τον γνωρίζει μόνο ο Θεός, για να κρίνει τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Και η Βασιλεία Του δεν θα έχει τέλος.
8 ) Πιστεύω και στο Άγιο Πνεύμα, το τρίτο πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, που έχει κυριότητα και εξουσία. Ζωοποιεί όλη την κτίση και εκπορεύεται από τον Πατέρα. Είναι ομοούσιο με τον Πατέρα και τον Υιό. Προσκυνείται και δοξάζεται ισότιμα μαζί Τους. Καθοδήγησε τους Προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης, που προείπαν για τον ερχομό του Σωτήρα.
9 ) Πιστεύω και στην Εκκλησία. Είναι μία, επειδή μία είναι η κεφαλή της, ο Χριστός και μία η πίστη εκείνων που μετέχουν στη ζωή της. Είναι αγία, χωρισμένη από κάθε αμαρτία. Είναι καθολική, επειδή κατέχει όλη την αλήθεια και θέλει να συμπεριλάβει όλους τους ανθρώπους. Είναι αποστολική, επειδή διατηρεί ανόθευτη τη διδασκαλία των Αποστόλων και επειδή οι επίσκοποι που την ποιμαίνουν είναι διάδοχοι εκείνων.
10 ) Ομολογώ ένα βάπτισμα στο όνομα της Αγίας Τριάδος. Μ’ αυτό αρχίζουμε την καινούρια ζωή μέσα στην Εκκλησία. Με αυτό συγχωρείται το προπατορικό αμάρτημα.
11 ) Πιστεύω και περιμένω την κοινή ανάσταση όλων των νεκρών. Θα αναστηθεί κάθε σώμα για να ενωθεί με την αθάνατη ψυχή του. Η ανάσταση όλων θα γίνει με τη Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου.
12 ) Προσδοκώ ότι, μετά την ανάσταση και την τελική κρίση όλων των ανθρώπων από τον Χριστό, θα αξιωθώ να απολαύσω την αιώνια ζωή, μαζί με όλους τους αγίους. Αμήν.
4 Απριλίου ...
Σύναξη Της Παναγίας Ρόδον Αμάραντον στον Πειραιά …
Η Ιστορία της Ενορίας Παναγίας Ρόδον Αμάραντον Πειραϊκής , σύμφωνα με τις Μαρτυρίες των παλαιών κατοίκων της περιοχής , αρχίζει το 1890 μ.Χ. , όταν κάποιος ψαράς ανέσυρε μία παλαιά Εικόνα από τα βράχια της Πειραϊκής ,
η οποία Εικόνιζε Την Παναγία να κρατά Τον Χριστό , καθήμενο σε παιδική ηλικία , κρατώντας στο χέρι ένα Ρόδον …
Το γεγονός έγινε αμέσως γνωστό στην περιοχή , μια Ευλαβής οικογένεια , ονομαζόμενη Κατσαρού , έχοντας την επιθυμία να προσφέρει οίκον προς στέγαση της Εικόνας Της Παναγίας ,
με ιδία πρωτοβουλία έκτισε ιδιωτικό Παρεκκλήσιο με το όνομα Παναγία Ρόδον Αμάραντον , εκεί στεγάσθηκε η παλαιά αυτή Εικόνα και λατρεύτηκε από τους κατοίκους της περιοχής …
Πέρασαν τα χρόνια , ολοένα και περισσότερος κόσμος συνέρρεε στην περιοχή και υπήρξε ανάγκη να δημιουργηθεί Ενορία που θα δεχθεί τους Πιστούς , μέχρι τότε , η ευρύτερη περιοχή του Πειραιά υπάγετε Εκκλησιαστικά στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών ,
το πρόβλημα διευθετήθηκε με τη δωρεά της οικογένειας Κουτσοδόντη η οποία διέθεσε το οικόπεδο για να κτισθεί σε πρώτη μορφή ο Ιερός Ναός και να δημιουργηθεί η νέα Ενορία …
Στα επόμενα χρόνια απαιτήθηκαν αγώνες , κατεβλήθησαν κόποι και θυσίες για να δοθεί η άδεια κάτι το οποίο επετεύχθη επί δημαρχίας Σκυλίτση ,
το 1973 μ.Χ. , ο Μακαριστός Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Χρυσόστομος ο Α΄ Τέλεσε τα Θυρανοίξια του Νέου Ιερού Ναού και τον παρέδωσε προς Λατρεία στους Ενορίτες Πιστούς , λίγο πριν τα θυρανοίξια δια Αρχιερατικού γράμματος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών , έγινε και Επισήμως Ενορία ξεχωριστή …
Η Ενορία Της Παναγίας Ρόδο Αμάραντο , ο πρώτος Ιερός Ναός Λειτουργεί κανονικά μέχρι το 1983 μ.Χ. , όταν αποφασίζεται από το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να οικοδομήσει νέο , λαμπρότερο και μεγαλύτερο Ναό πάνω από τον υπάρχοντα ,
στο διάστημα αυτό έχουν Διακονήσει αρκετοί Ιερείς που έδωσαν ο καθένας την προσωπική του σφραγίδα για την αποπεράτωση , την καλή λειτουργία και ευταξία του Οίκου Του Θεού …
Το 1986 μ.Χ. , ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ.κ. Καλλίνικος Τελεί τα Θυρανοίξια
και εγκαίνια του νέου Λαμπρού Ιερού Ναού της Παναγίας Ρόδον Αμάραντον , που Εορτάζει κάθε χρόνο στον Ακάθιστο Ύμνο …
Το ισόγειο Παρεκκλήσιο του Ναού μετονομάστηκε σε Ταξιάρχη Μιχαήλ της Σύμης και Πανηγυρίζει στις 9 Νοεμβρίου ,
η Μετονομασία έγινε διότι Ο Ταξιάρχης Μιχαήλ της Σύμης Τιμάται Ιδιαιτέρως από τους Συμιακούς πολλοί εκ των οποίων ζούνε στην περιοχή της Πειραϊκής …….
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποθήκευση πληροφοριών στην συσκευή σας. Μερικά από αυτά τα cookies είναι απαραίτητα για να λειτουργήσει ο ιστότοπός μας και άλλα μας βοηθούν να βελτιωθούμε παρέχοντάς μας κάποιες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης του ιστότοπου. Χρησιμοποιώντας τον ιστότοπό μας αποδέχεστε τους όρους της Πολιτικής Απορρήτου μας.
Πνευματικά δικαιώματα