25 Απριλίου …
Σύναξη Της Παναγιάς Της Αργοκοιλιώτισσας στην Νάξο …
Με το όνομα Παναγία Αργοκοιλιώτισσα φέρεται Ιερό Εικόνισμα που Ανευρέθηκε στην ορεινή Νάξο , στη θέση Αργοκοίλι …
Το 1835 μ.Χ. κατόπιν καθ΄ ύπνου υπόδειξης , κατοίκου του χωριού Κόρωνος Νάξου στη θέση Αργοκοίλι , Βρέθηκαν δύο παλαιές βυζαντινές Εικόνες Της Παναγίας , εκ των οποίων Η μία Παρουσίαζε Την Παναγία επί Της Ζωοδόχου Πηγής Οι δύο Εικόνες Μεταφέρθηκαν αρχικά στο χωριό Κόρωνος και από εκεί στη Μητρόπολη Παροναξίας …
Τον επόμενο χρόνο , ανήμερα Της Εύρεσης , Εμφανίσθηκε Αγίασμα σε επιφάνειο φρεάτιο μπροστά σε αντικρινό βράχο , από το σημείο Της Εύρεσης , σκάβοντας αποκαλύφθηκε είσοδος μικρού σπηλαίου , αποδίδεται σήμερα ως βυζαντινό παρατηρητήριο φυλάκιο , στη βάση του οποίου είχαν αποκρύψει Τις Εικόνες πιθανώς στη περίοδο της εικονομαχίας , το σημείο αυτό του βράχου Του Αγιάσματος είναι ορατό από τη θάλασσα , όχι όμως από την ακτή …
Στο σημείο Εύρεσης Αναγέρθηκε στην αρχή μικρή Εκκλησία σε ρυθμό βασιλικής , με το πέρασμα του χρόνου επεκτάθηκε σε μήκος , το 1985 μ.Χ. αναγέρθηκε ο μικρός Ναός Του Αγιάσματος , στον ίδιο χώρο ολοκληρώθηκε η Ανέγερση Μεγαλοπρεπή Ναού …….
Σύναξη Της Παναγιάς Της Καλόπετρας στην Ρόδο …
Σε μια πανέμορφη τοποθεσία του χωριού Θεολόγου Ρόδου , Θολού στην περιοχή Καλαμώνα , Βρίσκεται το Μοναστήρι Της Παναγιάς Καλόπετρας , η Εκκλησία είναι σε ένα μικρό πλάτωμα του βουνού Λευκόποδα η Λευτόπαγος , είναι χτισμένη από τον Ηγεμόνα της Βλαχίας Αλέξανδρο Υψηλάντη το 1782 μ.Χ. , το βουνό γράφεται και Λευκόπεδα , από το χρώμα του χώματος …
Το Μοναστήρι υπήρχε στα 1489 μ.Χ. , Γραπτές Ιστορικές πηγές αποδεικνύουν τη σχέση της Μονής με την οικογένεια του Αλεξάνδρου Υψηλάντη , του Ηγεμόνα της Μολδοβλαχίας , μαρμάρινη επιγραφή που βρίσκετε εντοιχισμένη πάνω από την είσοδο του Ναού , ανοικοδομήθηκε στα 1782 – 1784 μ.Χ. έπειτα από τάξιμο που έκανε ο Ηγεμόνας στην Παναγία …
Σήμερα στη Μονή σώζονται μερικά Εκκλησιαστικά βιβλία τυπωμένα στη Βενετία το 1754 μ.Χ. , ένα Ιερό Ευαγγέλιο τυπωμένο στα 1745 μ.Χ. , ένας μπακιρένιος δίσκος με παραστάσεις του Αδάμ και της Εύας και ένα ασημένιο Δισκοπότηρο με χρονολογία του 1873 μ.Χ. , επίσης , δύο μπρούτζινοι δίσκοι του 14 ου μ.Χ. Αιώνα με γοτθικές επιγραφές στο χείλος , ίσως του εργαστηρίου της Νυρεμβέργης ,
Η Παναγιά Της Καλόπετρας Γιορτάζει εκτός από τις 15 Αυγούστου και την Παρασκευή Της Διακαινησίμου …….